evernote

Evernote har numera över 100 miljoner användare

Har du inte hört talats om Evernote är du antagligen i minoritet i västvärlden. Med över 100 miljoner användare har Evernote blivit en av de absoluta jättarna inom området. Evernote lanserades i juni 2008 och hade efter tre år nått 11 miljoner användare. Nu, mindre än tre år efter det, har de alltså otroliga 100 miljoner som använder deras tjänster på ett eller annat sätt.

Evernote är ett verktyg som gör det enkelt att spara saker över flera olika apparater. Det gäller så väl filer, texter, bilder och videos. Genom att lägga upp dem i Evernote sparas dem och går att nå från alla dina olika prylar. Sitter du alltså och skriver någonting på din laptop och vill fortsätta senare, fast kanske på en stationär dator hemma eller på din laptop på bussen, så kan du alltså mycket enkelt lyckas med detta genom att använda Evernote. Antingen skriver du direkt i Evernot direkt, eller så sparar du ner det där i efterhand.

Men detta finns ju redan, kanske du tänker. iCloud och Dropbox levererar ju exakt det här, eller? Nja, det finns ganska viktiga skillnader dem emellan, trots de självklara likheterna.

iCloud fungerar endast med Apples produkter. Använder du dig bara av sådana är iCloud ett väl fungerande alternativ, trots att Evernot kan tyckas vara snyggare och mer effektivt av många. Men om du har en PC på jobbet och arbetar med den uppstår genast problem. Där finns inget iCloud. Här är Evernot annorlunda. Evernot fungerar med alla tänkbara system, och detta problem finns inte. Ett stort plus för dem som måste eller vill använda sig av olika system.

Dropbox då, fungerar inte det både med PC och Apple? Jo, det gör det! Men det finns andra stora skillnader mellan Dropbox och Evernote. Med Dropbox kan du bara spara ner filer. Filerna i sig kan vara i vilken form som helst, i alla fall så gott som. Det fungerar som en mapp på din dator där du kan spara ner filer och som sedan går att nå från andra datorer, läsplattor och smartphones. Med Evernote krävs inga filer på det sättet. Du kan skriva direkt på tjänsten, bläddra mellan bilder och kolla på filmer direkt. Det går också att spara ner filer. Dropbox gynnar alltså mer stora filer och har absolut sina fördelar, men Evernote är mer för den vardaglige.

Och visst, med 100 miljoner användare på mindre än sex år så måste man säga att tjänsten är uppskattad.

evernote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *